Prikazna vaja ob mesecu požarne varnosti 2012

Oktober je mesec varstva pred požarom. V tem mesecu poskušajo gasilci po vsej Sloveniji širši javnosti pokazati, kako so operativno pripravljeni in opozoriti prebivalce naše dežele, kako pomembno poslanstvo opravljamo.

V petek 19.10.2012, smo PGD Starše skupaj s pobratenimi gasilci iz FF Predinga (A) izvedli prikazno gasilsko vajo. Vajo smo izvedli na skladiščne prostore pri družini Turnšek v Staršah 22. Za vajo smo uporabili vsa tri vozila in eno vozilo gasilcev iz Avstrije. Izvedli smo dva napada z izolirnimi dihalnimi aparati v notranje prostore, ki so bili zadimljeni. V enem izmed njih so našli ponesrečenca (lutko). Drugi gasilci so v tem času pogasili ogenj in prikazali še nekaj gasilskih elementov, ki se izvajajo na pravih intervencijah. Cilj vaje je bil dosežen že s tem, da je na društveni vaji sodelovalo 33 gasilcev, smo pa se seveda še marsikaj naučili ali obnovili že pred časom pridobljeno znanje. Po končani vaji nas je pozdravil še poveljnik Gasilske zveze Starše, nato pa smo skupaj z gospodom Ivančičem opravili še ogled celotne zgradbe, da bi bili v primeru nesreče kar najbolj pripravljeni.

Hvala vsem gasilcem, ki ste se zbrali v tako velikem številu. Hvala tudi lastnikom, da so omogočili izvedbo vaje in na koncu še hvala krajanom, ki ste prišli na ogled akcije, kajti tudi s tem ste pokazali, da vas zanima kaj se dogaja na vasi in v gasilskem društvu.

Na pomoč!

Poveljnik PGD Starše

Branko Sel

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.