1997 je bilo leto visokih jubilejev. Ob 110-letnici društva smo praznovali tudi 30-letnico sodelovanja z gasilci iz Predinga in ob tej priložnosti podpisali tudi listino o sodelovanju med obema društvoma. Istega leta smo se tudi preimenovali iz gasilskega društva v prostovoljno gasilsko društvo Starše.

8. avgusta 1998 smo predali namenu novo pridobitev MAN GVC 16/25. Kombinirano vozilo TAM 125 pa smo prodali v PGD Zrkovce. Na volitvah v GZ Maribor je bil Franci Petek ml. izbran pa poveljnika zveze.

Leta 1999 smo pridobili deset novih častnikov in častnic ter dva dihalna aparata Auer. Kar osem naših ekip se je uvrstilo na državno tekmovanje.

20. maja 2000 smo prevzelo novo vozilo GVM-1 Mercedez Vito. Ob krstu novega vozila 9. septembra smo praznovali tudi 50-letnico starega Mercedeza.

Prav posebno je bilo leto 2001, saj smo skupaj s še tremi društvi iz naše občine izstopili iz GZ Maribor in ustanovili GZ Starše. Naše društvo je takoj organiziralo prvo občinsko tekmovanje, kot tudi regijsko tekmovanje, na katerega se je uvrstilo kar deset naših ekip.

Za potrebe reševanja smo leta 2002 nabavili nov čoln. V mesecu juniju pa smo proslavili 115-letnico društva.

20. maja 2006 je na igrišču v Staršah potekalo Državno mladinsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta v organizaciji GZ Starše. Večino dela smo opravili prav člani našega društva, med tem ko smo tudi sodelovali v vseh kategorijah.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.