4. noč mladih gasilcev PGD Starše

Čez vikend je v našem društvu potekal dogodek, ki ga naša mladina nestrpno pričakuje celo leto.

Letos smo otroke razdelili na dve skupini in sicer tako, da je bila prva noč namenjena mladinkam in mladincem, druga pa pionirkam in pionirjem.

Gre za dvodnevni gasilski tabor, na katerem gasilska mladina na zabaven način spoznava gasilske veščine. Tako so se prvi dan preizkusili v gašenju in preiskovanju zadimljenih prostorov ter spoznavanju gasilskega orodja in opreme.

Najbolj so se mladi veselili spanja v gasilskem domu. Drugi dan smo za popestritev obiskali trampolin park. Tabor pa smo zakljucili z zanimivim in informativnim obiskom PGD Ptuj, kjer so si naši pogumni otroci Ptuj ogledali iz gasilske avtolestvije.

Mentorji mladine PGD Starše se zahvaljujemo vsem 46 otrokom in njihovim staršem, da pridno prihajate na vaje in nam zaupate. Zahvala gre tudi Arbada Parku, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj, PGD Zlatoličje, Vozila SEL za pomoč pri prevozu otrok, Občini Starše za izposojo postelj, Kmetiji Selinšek za domač zajtrk in vsem članom PGD Starše, ki ste pomagali pri izvedbi dogajanja na 4. noči mladih gasilcev.

Se vidimo prihodnje leto!

Spodaj si lahko ogledate nekaj slik z dogodka.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.