Leta 1984 je društvo razvilo nov gasilski prapor. Društvo je bilo pše posebej dejavno na tekmovanjih. Tako je leta 1986 začelo organizirati tekmovanja za pokal Dravskega polja.

Leta 1988 so nabavili 18 novih paradnih uniform, društvo pa je postalo bogatejše za dva šoferja C-kategorije, za pet nižjih gasilskih častnikov, pet gasilskih častnikov in enega višjega gasilskega častnika.

V letu 1990 je bila ukinjena OGZ Maribor Tezno, ustanovljena pa nova Gasilska zveza Maribor, h kateri se je prikjlučilo tudi naše društvo.  V tem letu je bilo nabavljeno tudi vozilo za prevoz moštva Ford.  V veliki meri pa je bila urejena tudi dvorana nad garažami. Nabavljena je bila tudi prikolica za prevoz motorne brizgalne  in opreme.

Leta 1992 je društvo praznovalo 105-letnico obstoja, opremili sta je dvorana in kuhinja, dočakali pa smo tudi notranjo ureditev garaž.

Leto 1994 je bilo za društvo najbolj uspešno na tekmovalnem področju, saj smo se na državno tekmovanje v Kranju uvrstili kar s sedmimi ekipami, tam pa so ekipe pobrale kar tri pokale. Mladinci za 1. mesto, člani A in članice A pa za 3. mesto. Tega leta je bila ustanovljena tudi Občina Starše, zato se je v njej organiziralo Občinsko gasilsko poveljstvo občine Starše z članom našega društva Francijem Petkom ml. kot poveljnikom.

V naslednjih letih je društvo nabavilo novi čoln Tomos 18 in se lotilo generalnega popravila vozila Mercedez, ki ima zaradi svoje starosti tudi zgodovinsko vrednost.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.