Leta 1967, ob 80-letnici društva je bila tudi slovesna otvoritev novega gasilskega doma, na današnji lokaciji. Slovesnosti so se udeležili tudi gasilci iz Predinga v Avstriji, s katerimi je društvo navezalo prijateljske stike in jih ohranilo vse do današnjih dni. Istega leta je bilo kupljeno orodno vozilo Bedfort, prodana pa stara ročna črpalka in avto Chevrolet. Prav tako so iz Nemčijo kupili kombinirano vozilo Mercedez.

Staro motorno brizgalno je leta 1972 zamenjala nova, 800-litrska črpalka znamke Ziegler.

Leta 1973 so zamenjali staro orodno vozilo Bedford za modernejše vozilo Ford. Tega leta je društvo dobilo tudi aparat na prah S-250.

Ker so bili tedanji prostori pretesni, so leta 1975 dozidali nove garaže. Naslednje leto pa je postalo društvo bogatejše še za 300-litrsko motorno črpalko znamke Tomos.

Leta 1977 je društvo slavilo 90-letnico delovanja. Proslave se je udeležilo 700 gasilcev, med njimi tudi takratni predsednik Gasilske zveze Slovenije Metod Rotar. O celotnem dogajanju je bil posnet film. V tistem času je GZ Maribor začela načrtno opremljati društva na svoje območju. Tako smo dobili osebno in drugo zaščitno opremo, dihalne aparate in UKV-zvezo.

Leta 1980 je društvo nabavilo novo kombinirano vozilo TAM 125. Od takrat so bila v društvu tri vozila, sposobna za takojšnjo intervencijo.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.