Srečanje Slovensko – Hrvaške gasilske mladine v Zbiljah

V Zbilju je potekalo že 16. srečanje gasilske mladine držav Slovenije in Hrvaške. V soboto 31.5.2014 se je ekipa mladincev našega društva odpravila proti Zbiljam, kjer nas je ob odlični organizaciji PGD Zbilje čakalo mladinsko tekmovanje.

Mladinci se na tem tekmovanju pomerijo v dve različnih kategorijah in sicer v vaji z ovirami in pri zabavnih igrah. Za razliko od lanskega, pomlajena ekipa mladincev PGD Starše se je tako na svojem prvem tekmovanju v vaji z ovirami odlično odrezala in s časom 50.84 osvojila 5. mesto, zmagala je ekipa DVD Bedekovčina, četrtouvrščena z lanske gasilske olimpijade. Višjo uvrstitev nam je žal preprečilo 20 kazenskih sekund, kar pa ni skalilo našega dobrega razpoloženja. Tekmovanju v vaji z ovirami, je sledilo tekmovanje v zabavnih igrah, kjer je bilo mokro, smešno in igrivo. Naša ekipa se je združila z ekipo PGD Šinkov Turn in skupaj smo oblikovali 2 tekmovalni ekipi. Ekipa Smrkci je zasedla 5. mesto, ekipa Starški Turn pa 14. mesto.
Do razglasitve rezultatov smo si čas krajšali z igranjem nogometa, odbojke na mivki in z vožnjo s čolnom po zbiljskem jezeru. Naši najstarejši mladinci pa so odprli tudi kopalno sezono na zbiljskem jezeru.
Vsekakor je to tekmovanje vzpodbudna napoved za jesen, ko nas že čakajo nova tekmovanja.

Povezava na novico RTV, v kateri nastopajo naši mladinci ter poveljnik GZS Franci Petek.

Za fotogalerijo klikni Preberi več.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.