PGD Starše se z vrhunskimi rezultati vrača z državnega tekmovanja

V Kopru je 11. in 12. 6. potekalo državno gasilsko tekmovanje, ki smo se ga člani PGD Starše udeležili s kar sedmimi ekipami, ki so si preko regijskih tekmovanj zagotovila nastop v Kopru. S tem smo bili najbolj zastopano društvo na tekmovanju, kjer je v dveh dneh nastopilo preko 5000 tekmovalcev iz vse Slovenije.

V soboto je bilo na sporedu člansko tekmovanje. Po opravljenem tekmovalnem delu, smo ob okrepčilu izpod rok naših žar mojstrov, z nestrpnostjo pričakovali razglasitev rezultatov, ki nam je prinesla veliko veselja. Vrhunec je bilo 2. mesto članic A, ki so se okitile z nazivom državnih podprvakinj, nič manj odlični nista niti 7. mesto članov A in 8. mesto članov B. Vse tri enote so se uvrstile na izbirno tekmovanje za gasilsko olimpijado. Nekaj športne sreče za sam vrh je na žalost zmanjkalo članicam B, ki so zasedle 14. mesto, starejše gasilke so zasedle 37. mesto, starejši gasilci pa 54. mesto.

V nedeljo so na mladinskem tekmovanju naše barve zastopali še mladinci in ob odlično izvedeni vaji, so jih kazenske sekunde potisnile na končno 12. mesto.

PGD Starše se na tem mestu zahvaljuje vsem članom, ki svoj čas namenite vajam in delu v društvu, saj smo le na ta način lahko dosegli tako imenitne rezultate, ki so nam vsem v ponos in nam omogočajo, da se kar tri enote potegujejo za nastop na gasilski olimpijadi, ki bo julija 2017 v Beljaku v Avstriji.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.